Cukrárna U Volfů je od 1991 opět v rodinných rukou

Koncem roku 1990 požádala vnučka cukráře Volfa Jaroslava Bicanová o restituci provozovny a odkoupení stávajícího zařízení. Bylo nutné provést kompletní rekonstrukci a přesunout cukrářskou dílnu zpět do prostor za prodejnu. 

13. května 1991 zahájila cukrárna s kavárnou opět svou činnost

Začátky nebyly vůbec jednoduché: z knihovnice jsem se stala cukrářkou a podnikatelkou. Musela jsem se vyučit a začít sbírat zkušenosti od svých zaměstanců, které jsem nechala nadále v dílně pracovat. Cukrářská dílna i prodejna musely projít celkovou rekonstrukcí a modernizací, což bylo organizačně i finančně náročné. 

Navíc jsem nemohla zklamat zákazníky, kteří si ještě pamatovali dobrou tradici Volfovy cukrárny a často vzpomínali na výborné zákusky mého dědy a i na své mládí a kamarády.

Naším specifikem je kompletní vlastní výroba dortů, zákusků a jemného pečiva podle tradičních receptur a s použitím kvalitních surovin. Vzpomínkou na mého dědu, Josefa Volfa, jsou např. laskonky, princesky, mandlové řezy, karlovarský dort či cukrářské piškoty. A stejně jako on, pečeme o vánocích, velikonocích a jiných svátcích tradiční pečivo. Místní zákazníci i lidé z daleka si objednávají naše vánočky, velikonoční bochánky a beránky. Máme dokonce zákaznici, která si opakovaně objednává masopustní koblihy pro příbuzné ze zahraničí.

Věřím, že si u nás každý vybere, co má rád a prožije u nás příjemné chvíle.

Jaroslava Bicanová, majitelka

nahoru